Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πικάντικες πένες με κρεμώδη σάλτσα ντομάτας με βότκα και λουκάνικα

  Ζυμαρικά, Κρέας, Λουκάνικο, Πένες

Μία αλλαγή στην τυπική σάλτσα ντομάτας. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τις πικάντικες πένες με σάλτσα ντομάτας με βότκα.

Διαβάστε τη συνταγή για τις πένες με σάλτσα ντομάτας με βότκα και λουκάνικα:

Υλικά συνταγής:

  • 1 πακέτο πένες
  •  

  • 3/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  •  

  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  •  

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  •  

  • 1 τριμμένη ντομάτα
  •  

  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  •  

  • 2 κουταλιές της σούπας βότκα
  •  

  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη
  •  

  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  •  

  • 2 λουκάνικα
  • Εκτέλεση:

    1. Βράστε τα ζυμαρικά για 8 – 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Αφαιρέστε τα μακαρόνια, στραγγίστε και προσθέστε ελαιόλαδο.

    2. Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε το περίβλημα από το λουκάνικο και κόψτε το κομματάκια.

    3. Τσιγαρίστε το λουκάνικο, μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το σκόρδο και κόκκινο πιπέρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι το σκόρδο να ροδίσει.

    4. Προσθέστε τις ντομάτες και το αλάτι, Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράστε 15 λεπτά.

    5. Προσθέστε τη βότκα και κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει. Μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα και προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε για 1 λεπτό. Ανακατέψτε στο φρέσκο ​​μαϊντανό και σερβίρουμε!

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *