Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Σπαγγέτι

Κόκορας κοκκινιστός, με μακαρόνια

Ζυμαρικά, Κόκορας, Κρέας, Σπαγγέτι

Μακαρονάδα κοτόπουλο είναι από τα νοστιμότερα πιάτα. Σπεσιαλιτέ στην ορεινή Αρκαδία και στη Μακεδονία, αλλά δεν το διαφημίζουν αρκετά. Στην Αρκαδία, μάλιστα, έχουν απογειώσει το πιάτο αντικαθιστώντας τα μακαρόνια με χυλοπίτες, χωριάτικες, ντόπιες.

Διαβάστε τη συνταγή κόκορας κοκκινιστός, με μακαρόνια: (περισσότερα…)

Σπαγγέτι με σαρδέλες και ντοματίνια (Μπαρμπαρίγου)

Ζυμαρικά, Σπαγγέτι

Για να καθαρίσουμε τις σαρδέλες, κόβουμε µε μαχαίρι το κεφάλι και σχίζουμε οριζόντια την κοιλιά. Τραβάμε µε τα δάχτυλα τη ραχοκοκαλιά να ξεκολλήσει. Κάτω κάτω στην ουρά την κόβουμε µε μαχαίρι ή µε ψαλίδι κουζίνας για να µη χαλάσουμε το σχήμα της (ανοίγει στα δύο).

Διαβάστε τη συνταγή για τα σπαγγέτι με σαρδέλες και ντοματίνια: (περισσότερα…)

Κατσικομακαρονάδα

Ζυμαρικά, Κατσικάκι, Κρέας, Σπαγγέτι

Πρώτος την έκανε γνωστή στην Αθήνα ο Αντώνης Ρούσος, στο «Καλοσώρισμα του Αντώνη». Ήταν η δικιά του εκδίκηση στη μόδα της αστακομακαρονάδας. Ένα από τα νοστιμότερα πιάτα της ελληνικής παράδοσης, εθιστικό και γιορτινό.

Διαβάστε τη συνταγή για την κατσικομακαρονάδα από την Ελένη Ψυχούλη: (περισσότερα…)

Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, σαφράν και σαγανάκι φορμαέλας (Μαμαλάκης)

Ζυμαρικά, Σπαγγέτι

Μια νόστιμη και πολύ απλή μακαρονάδα που θα φτιάξετε σε μόλις 30 λεπτά. Αντί για φορμαέλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο τυρί της αρεσκείας σας κατάλληλο για σαγανάκι όπως μαστέλο, χαλούμι, μπάντζο, κεφαλοτύρι κ.α.

Διαβάστε τη συνταγή για τα σπαγγέτι με κολοκυθάκια, σαφράν και σαγανάκι από τον Ηλία Μαμαλάκη: (περισσότερα…)

Σπαγγέτι με pesto Genovese, πικάντικες γαρίδες και ντοματίνια κονφί με βότανα (Μπαρμπαρίγου)

Γαρίδες, Ζυμαρικά, Θαλασσινά, Σπαγγέτι

Ξεχωριστά σπαγγέτι με pesto Genovese, πικάντικες γαρίδες και ντοματίνια κονφί με βότανα. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.

Διαβάστε τη συνταγή για τα σπαγγέτι με pesto Genovese και πικάντικες γαρίδες: (περισσότερα…)

Σπαγγέτι με σαρδέλες και ντοματίνια

Ζυμαρικά, Σπαγγέτι

Για να καθαρίσουμε τις σαρδέλες, κόβουμε µε μαχαίρι το κεφάλι και σχίζουμε οριζόντια την κοιλιά. Τραβάμε µε τα δάχτυλα τη ραχοκοκαλιά να ξεκολλήσει. Κάτω κάτω στην ουρά την κόβουμε µε μαχαίρι ή µε ψαλίδι κουζίνας για να µη χαλάσουμε το σχήμα της (ανοίγει στα δύο).

Διαβάστε τη συνταγή για τα σπαγγέτι με σαρδέλες και ντοματίνια: (περισσότερα…)