Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Μοσχαράκι με κρούστα μυρωδικών (Πετρετζίκης)

  Κρέας, Μοσχάρι

Πεντανόστιμο μοσχαράκι για όλη την οικογένεια και για τραπέζι στο σπίτι που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.

Διαβάστε τη συνταγή για το μοσχαράκι με κρούστα μυρωδικών:

Εκτέλεση: 2 ώρες

Μερίδες: Οικογενειακή

Υλικά συνταγής:

  • 1 1/2 κιλό μπριζόλες κόντρα μοσχαρίσιες με το λίπος χωρίς κόκαλο δεμένες με σπάγγο (ζητήστε από τον κρεοπώλη να είναι σιτεμένες τουλάχιστον 10 μέρες, αλλιώς μην τις αγοράσετε)
  • Διάφορα και αρκετά μυρωδικά φρέσκα ψιλοκομμένα (θυμάρι, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, ρίγανη, ματζουράνα, βασιλικός)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πολύ πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • Εκτέλεση:

    1. Βγάζουμε το μοσχαράκι από το ψυγείο 1 ώρα πριν να το βάλουμε στο φούρνο.

    2. Πάνω σε ένα ξύλο κοπής απλώνουμε τα μυρωδικά, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

    3. Παίρνουμε το κρέας και αρχίζουμε να το ρολάρουμε πάνω στο ξύλο κοπής, ώστε όλα τα μυρωδικά να κολλήσουν πάνω του (να μη μείνει τίποτα στο ξύλο).

    4. Βάζουμε πάνω σε μία σχάρα και ψήνουμε στους 185 βαθμούς για 1 1/2 – 2 ώρες (εξαρτάται πώς το θέλουμε ψημένο, από μέτριο έως καλοψημένο).

    5. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να <<ξεκουραστεί>> τουλάχιστον 20 λεπτά (σε αυτά τα 20 λεπτά θα συνεχίζει να

    6. ψήνεται, οπότε να υπολογίσετε κι αυτόν τον χρόνο). Σερβίρουμε.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *