Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πίτες / Τάρτες / Πίτσα / Σουφλέ

Λεπτή τάρτα με ντομάτες και πέστο

Πίτες / Τάρτες / Πίτσα / Σουφλέ, Τάρτες

Δεν είναι ακόμη η εποχή της ντομάτας, γίνονται όμως κάποιες καλές προσπάθειες στην βιολογική καλλιέργεια. Ψημένες σε τάρτα, είναι ίσως το καλύτερο πιάτο.

Διαβάστε τη συνταγή για τη λεπτή τάρτα με ντομάτες και πέστο: (περισσότερα…)

Τάρτα με μπρόκολο και ζαμπόν, χωρίς ζύμη

Πίτες / Τάρτες / Πίτσα / Σουφλέ, Τάρτες

Θα μου επιτρέψετε τώρα, για κάποιο διάστημα, να σας προτείνω κάποιες ελαφριές συνταγές. Θα σας προετοιμάσω κάπως για το καλοκαίρι που έρχεται!

Διαβάστε τη συνταγή για την τάρτα με μπρόκολο και ζαμπόν, χωρίς ζύμη: (περισσότερα…)

Κοτόπιτα χωριάτικη με κασέρι (Μπαρμπαρίγου)

Κοτόπιτα, Πίτες / Τάρτες / Πίτσα / Σουφλέ

Μια συνταγή που η γεύση της σε ταξιδεύει κατευθείαν στο χωριό, εκεί που οι γεύσεις είναι αγνές και πλούσιες σε νοστιμιά και σε παραπέμπει σε μαμαδίστικο καλομαγειρεμένο φαγητό. Οι λάτρεις του είδους φτιάξτε την οπωσδήποτε. Όταν δοκιμάσετε θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Απλά μαγεία στον ουρανίσκο.

Διαβάστε τη συνταγή για την κοτόπιτα χωριάτικη με κασέρι: (περισσότερα…)

Κοζανίτικη μηλόπιτα με κάστανα και καρύδια (Μπαρμπαρίγου)

Μανιταρόπιτα, Πίτες / Τάρτες / Πίτσα / Σουφλέ

Η απόλυτη χειμωνιάτικη, γλυκιά πίτα είναι η μηλόπιτα. Απολαύστε την με σταφίδες, καρύδια και κανέλα και μην ξεχάσετε να προσθέσετε τον πιο χαρακτηριστικό καρπό του Βοΐου Κοζάνης: το κάστανο! Φτιάξτε τη μηλόπιτα με φύλλο ζύμης για πίτσα «από σπίτι» και μοιραστείτε τη με όλη την οικογένεια!

Διαβάστε τη συνταγή για την μηλόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: (περισσότερα…)

Τάρτα με μπέικον, λαχανικά και τυριά (Μπαρμπαρίγου)

Πίτες / Τάρτες / Πίτσα / Σουφλέ, Τάρτες

Ξεχάστε ότι ξέρατε για τις ζύμες! Πολύ πιο εύκολη από τις κλασικές τάρτες. Είναι εξαιρετική και με αλμυρή αλλά και με γλυκιά γέμιση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για την τάρτα: (περισσότερα…)

Παραδοσιακό Πολίτικο Πεϊνιρλί

Πεϊνιρλί, Πίτες / Τάρτες / Πίτσα / Σουφλέ

Λίγες αποσκευές, αλλά πολλές συνταγές για τους πρόσφυγες της Μικρασίας. Στην Ιωνία, το τραπέζι συχνά περιελάμβανε κρέας προβάτου ή αρνιού. Το φθινόπωρο οι νοικοκυρές προετοιμάζονταν για το χειμώνα, φτιάχνοντας παστουρμά, σουτζούκι, παστό κρέας και καβουρμά. Όταν δε, τα εδέσματα αυτά συνδυάζονταν με την αφράτη ζύμη του πεϊνιρλί, το αποτέλεσμα ήταν ονειρεμένο!

Διαβάστε τη συνταγή για το πολίτικο πεϊνιρλί: (περισσότερα…)