Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Σολωμός με σάλτσα βότκας και κρέμα

  Σολωμός, Ψάρι

Ο σολωμός πρωταγωνιστεί σ’ αυτή τη συνταγή, αχνιστός και ελαφρύς με τη δροσερή γεύση που δίνει η βότκα!

Διαβάστε τη συνταγή Σολωμός με σάλτσα βότκας και κρέμα:

Προετοιμασία: 4 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Υλικά για 2 άτομα:

2 φιλέτα σολωμός με το δέρμα του
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. μαργαρίνη
1/4 φλ. βότκα
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος χαμηλή σε λιπαρά
1/4 φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια.

2. Προσθέτουμε το σολωμό αρχικά με το δέρμα να ακουμπάει στο σκεύος και μαγειρεύουμε 4′. Νοστιμίζουμε με αλάτι-πιπέρι.

3. Αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα, μαγειρεύουμε ακόμη 3′ και προσθέτουμε τη βότκα.

4. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον άνηθο και την κρέμα.

5. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και αποσύρουμε. Έτοιμο!

Tip για τη συνταγή Σολωμός με σάλτσα βότκας και κρέμα:

Σερβίρουμε το σολωμό με μπρόκολο και πατάτες στον ατμό κι έχουμε ένα ολοκληρωμένο γεύμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *