Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Τα πιο τέλεια cookie cupcakes (Εντζερίδου)

  Γλυκά, Κέικ

Τα oreo cookie cupcakes εκτός από χαριτωμένα, είναι πολύ αφράτα και γευστικά. Το σοκολατένιο κέικ με ελαφρώς πικρή γεύση εξισορροπείται απόλυτα από την γλυκιά μπισκοτόκρεμα.

Διαβάστε τη συνταγή για τα cookie cupcakes:

Υλικά (για 18 cupcakes)

Για το κέικ

  • 220 γρ. νερό
  • 50 γρ. κακάο
  • 100 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 175 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • Για το cream cheese frosting

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 350 γρ. ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με 1 κ.σ. corn flour
  • εσάνς βανίλιας
  • 10 μπισκότα oreo
  • Εκτέλεση:

    1. Ξεκινάμε με το κέικ. Χτυπάμε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα τη μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

    2. Ανακατεύουμε πολύ καλά το κακάο με το νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα.

    3. Ανακατεύουμε με το σύρμα.

    4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το ρίχνουμε μονομιάς στο μείγμα. Χτυπάμε με το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί.

    5. Σε ειδικό ταψί για cupcakes βάζουμε καραμελόχαρτα και γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τα 3/4.

    6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα για 20-25 λεπτά. Τα cupcakes φουσκώνουν και σφίγγουν.

    7. Για να δούμε αν είναι έτοιμα βυθίζουμε μία οδοντογλυφίδα. Πρέπει να βγαίνει καθαρή.

    8. Αφήνουμε να κρυώσουν.

    Για το frosting

    1. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη και το corn flour να αφρατέψει.

    2. Προσθέτουμε την κρέμα τυρί σε δύο δόσεις και χτυπάμε ελαφρά.

    3. Σπάμε τα oreo σε πολύ μικρά κομμάτια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Τη ρίχνουμε στο μείγμα, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης.

    4. Διακοσμούμε με το μείγμα τα cupcakes με τη βοήθεια κορνέ ή απλά απλώνουμε από πάνω με τη σπάτουλα.

    Tips

    Στο μείγμα του κέικ αφού προσθέσουμε το αλεύρι, θέλει ελάχιστο χτύπημα ίσα ίσα να ενσωματωθεί. Το κέικ αυτό είναι σχετικά υγρό γι’αυτό θέλει προσοχή στο ψήσιμο, μην καεί.

    Cream chease frosting: Καλό θα ήταν το τυρί κρέμα να είναι σχετικά κρύο και full fat, για να μην βγει το μείγμα νερουλό και δεν στέκεται.

    Δεν πρέπει να χτυπήσουμε υπερβολικά το βούτυρο, γιατί μετά θα αρχίσει να μαλακώνει πολύ. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λιγότερο βούτυρο, μπορούμε, απλά πρέπει να χτυπηθεί πρώτα αυτό με την ζάχαρη κι έπειτα να προστεθεί η κρέμα τυρί, γιατί πάλι θα βγει νερουλό. Μπορούμε επίσης να αφήσουμε το frosting στο ψυγείο να σφίξει, αν δεν στέκεται εύκολα.
    To corn flour το χρησιμοποιούμε για να σφίξει η κρέμα και να στέκεται όμορφα.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *