Πεντανόστιμα μπιφτέκια φωλιές με σπιτικό πουρέ πατάτας. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.
Διαβάστε τη συνταγή για τα μπιφτέκια με πουρέ πατάτας: (περισσότερα…)
Πεντανόστιμα μπιφτέκια φωλιές με σπιτικό πουρέ πατάτας. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.
Διαβάστε τη συνταγή για τα μπιφτέκια με πουρέ πατάτας: (περισσότερα…)
Υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο! Θα το σερβίρουμε με ζεστό ψωμί ή μια τηγανιά πατάτες. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.
Διαβάστε τη συνταγή για την ομελέτα με βλήτα και φέτα:
Μερίδες 4-5
Προετοιμασία 30΄
Ψήσιμο 40΄
Υλικά συνταγής:
1 κιλό βλήτα (κρατάμε μόνο τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια) 10 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 200 ml γάλα φρέσκο 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ 100 γρ. ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, κοπανισμένος 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 200 – 250 γρ. κασέρι, τριμμένο 100 ml ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα βλίτα για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, χωρίς όμως να παραβράσουν. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα βλίτα για περίπου 1 – 2 λεπτά, ίσα να λαδωθούν. Αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
2. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το κορν φλάουρ, μέχρι να ανακατευτούν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα βλίτα με το λάδι τους, τη λιαστή ντομάτα, το δυόσμο (αν βάλουμε), τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
3. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω σκορπίζουμε το κασέρι. Ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να ψηθεί και από κάτω (ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα). Τη σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και τηγανητές πατάτες.
5. Στο ποτήρι Ανοίξτε γρήγορα-γρήγορα μια παγωμένη μπίρα lager ή μια δροσερή ρετσίνα.
Gastronomos.gr
Διαβάστε τη συνταγή για την σπιτική χορτόπιτα.
Πεντανόστιμη σπιτική χορτόπιτα κατάλληλη για δίαιτα και για χορτοφάγους. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τη συνταγή για τη χορτόπιτα: (περισσότερα…)
Για να αποφύγετε το τηγάνισμα και για να γίνουν πιο ελαφριοί οι ντοματοκεφτέδες, απλώστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε το στο φούρνο.
Διαβάστε τη συνταγή για τους ντοματοκεφτέδες: (περισσότερα…)
Πεντανόστιμες μελιτζάνες με σάλτσα μυρωδικών και κατσικίσιο τυρί. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τη συνταγή για τις μελιτζάνες με σάλτσα μυρωδικών και κατσικίσιο τυρί: (περισσότερα…)
Πεντανόστιμα ντολμαδάκια ψητά της Μπαρμπαρίγου με κουκουνάρι και σταφίδα. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.
Διαβάστε τη συνταγή για τα ντολμαδάκια: (περισσότερα…)
Ελαφρύ πιάτο με λίγες θερμίδες και φανταστική γεύση. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τη σαλάτα με κοτόπουλο: (περισσότερα…)
Μέχρι τώρα κάνατε κολοκυθοκεφτέδες που μπορεί να μην έβγαιναν καλοί. Mε τη συνταγή αυτή θα σας πω όλα τα μυστικά.
Διαβάστε τη συνταγή για τους κολοκυθοκεφτέδες: (περισσότερα…)
Πεντανόστιμη μακαρονάδα με ψητά ντοματίνια, βότανα και ξυνομυζήθρα Πάρου. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τη συνταγή για τη μακαρονάδα με ψητά ντοματίνια, βότανα και ξυνομυζήθρα Πάρου: (περισσότερα…)
Πεντανόστιμο μπριάμ με φέτα για το μεσημεριανό σας γεύμα. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τη συνταγή για το μπριάμ: (περισσότερα…)