Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Ορεκτικά

Φέτα σαγανάκι σε φύλλο με σιρόπι μπίρας

Ορεκτικά

Σαν λαός, τρελαινόμαστε για τα τυριά, ιδιαίτερα όταν λιώνουν σε ένα σαγανάκι. Άλλος ένας τρόπος για να δώσετε μια διαφορετική γευστική εμπειρία σε μια φέτα σαγανάκι.

Διαβάστε τη συνταγή για τη φέτα σαγανάκι σε φύλλο με σιρόπι μπίρας: (περισσότερα…)

Ομελέτα με μυρωδικά και καπνιστό σολομό Ψυχούλη

Ομελέτα, Ορεκτικά, Σολωμός, Χορτοφαγικά, Ψάρι

Μια εξαιρετική ομελέτα που ταιριάζει υπέροχα σε ένα ιδιαίτερο πρωινό αλλά σερβίρεται και σαν πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι.

Διαβάστε τη συνταγή για την ομελέτα με μυρωδικά και καπνιστό σολομό: (περισσότερα…)

Τσιπς από κολοκυθάκια που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

Ορεκτικά

Τα τσίπς από ψητά κολοκυθάκια είναι πάντα τραγανά και γευστικά σαν συνοδευτικό η για διαρκές τσιμπολόγημα. Σερβίρονται με σώς απο λιαστή ντομάτα ή τζατζίκι γιά μακροσκελή ντιπαρίσματα.

Διαβάστε τη συνταγή για τα τσιπς από κολοκυθάκια: (περισσότερα…)

Ομελέτα με βλήτα και φέτα

Ορεκτικά

Υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο! Θα το σερβίρουμε με ζεστό ψωμί ή μια τηγανιά πατάτες. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.

Διαβάστε τη συνταγή για την ομελέτα με βλήτα και φέτα:

Μερίδες 4-5
Προετοιμασία 30΄
Ψήσιμο 40΄

Υλικά συνταγής:

  • 1 κιλό βλήτα (κρατάμε μόνο τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια)
  • 10 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 ml γάλα φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
  • τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, κοπανισμένος
  • 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 200 – 250 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Εκτέλεση:

    1. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα βλίτα για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, χωρίς όμως να παραβράσουν. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα βλίτα για περίπου 1 – 2 λεπτά, ίσα να λαδωθούν. Αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

    2. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το κορν φλάουρ, μέχρι να ανακατευτούν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα βλίτα με το λάδι τους, τη λιαστή ντομάτα, το δυόσμο (αν βάλουμε), τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.

    3. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω σκορπίζουμε το κασέρι. Ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να ψηθεί και από κάτω (ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα). Τη σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και τηγανητές πατάτες.

    5. Στο ποτήρι Ανοίξτε γρήγορα-γρήγορα μια παγωμένη μπίρα lager ή μια δροσερή ρετσίνα.

    Gastronomos.gr

    Διαβάστε τη συνταγή για την σπιτική χορτόπιτα.

    Ψητά κολοκυθάκια γεμιστά με σκόρδο και παρμεζάνα

    Ορεκτικά

    Τόσο εύκολο και νόστιμο, και συμπληρώνει μπριζόλα, παϊδάκια, κοτόπουλο ή ψάρι. Τα ψητά κολοκυθάκια μπορούν να γίνουν στο φούρνο κάτω από τη σχάρα.

    Διαβάστε τη συνταγή για τα ψητά κολοκυθάκια γεμιστά με σκόρδο και παρμεζάνα: (περισσότερα…)

    Σάντουιτς με ντομάτα, τυρί κρέμα και ρίγανη (Μπαρμπαρίγου)

    Διαίτης, Ορεκτικά

    Νοστιμότατα σαντουιτσάκια που μπορείτε να απολαύστε μετά το μπάνιο στη θάλασσα όλα τα μέλη της οικογένειας. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

    Διαβάστε τη συνταγή για τα σάντουιτς με ντομάτα, τυρί κρέμα και ρίγανη: (περισσότερα…)