Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Μεξικάνικη σαλάτα αλά ελληνικά

  Κοτόπουλο, Κρέας, Σαλάτες

Δοκιμάστε την ελληνική εκδοχή για τη μεξικάνικη σαλάτα, σ’ αυτή την υγιεινή και θρεπτική συνταγή!

Διαβάστε τη συνταγή Μεξικάνικη σαλάτα αλά ελληνικά:

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο: 15-20 λεπτά

Υλικά για 2 άτομα:

Για τις φωλιές τορτίγιας:

  • 2 μεγάλες τορτίγιες

Για τη σαλάτα:

  • 400 γρ. γαλλική σαλάτα ή άλλο είδος μαρούλι
  • 1 φλ. βρασμένο καλαμπόκι
  • 1 φλ. μαύρα φασόλια από κονσέρβα
  • 1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο, σε κύβους
  • 170 γρ. ντοματάκια cherry, κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κοτόπουλο ψητό σε φέτες
  • Για το dressing:

    • 1 πιπεριά Φλωρίνης στραγγισμένη
    • 1/2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 1/4 φλ. γάλα φρέσκο
    • 1/4 φλ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1-2 σκελίδες σκόρδο
    • αλάτι-πιπέρι

    Εκτέλεση:

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175oC. Τοποθετούμε κάθε τορτίγια μέσα σε μεταλλικό μπολ ώστε να πάρει το σχήμα του. Τις ψήνουμε για 15-20′ μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν ελαφρά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στα μπολ.

    2. Φτιάχνουμε το dressing βάζοντας όλα τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε. Νοστιμίζουμε με αλάτι-πιπέρι αν χρειάζεται.

    3. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά της σαλάτας και περιχύνουμε με το dressing.

    4. Βγάζουμε τις φωλιές τορτίγιας από τα μπολ και σ΄αυτές μοιράζουμε στα 2 τη σαλάτα. Απλώνουμε τις φέτες κοτόπουλου σε κάθε σαλάτα και σερβίρουμε. Έτοιμη!

    Tip για τη συνταγή Μεξικάνικη σαλάτα αλά ελληνικά:

    Αν η σως για τη σαλάτα μας περισσέψει μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σαν άλειμμα πάνω σε ψωμάκι ή να τη φυλάξουμε στο ψυγείο μέχρι 1 εβδομάδα.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *