Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Mac and cheese αλά ελληνικά (Πετρετζίκης)

  Ζυμαρικά

Νόστιμη ελληνική παραλλαγή του Άκη Πετρετζίκη Mac and cheese. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τη συνταγή Mac and cheese του Άκη Πετρετζίκη.

Διαβάστε τη συνταγή Mac and cheese αλά ελληνικά του Άκη Πετρετζίκη:

Εκτέλεση: 20 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 400 γραμμάρια μακαρόνια
  • 800 γραμμάρια νερό
  • 1 γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 200 γραμμάρια τυριά που λιώνουν
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • αρκετό πιπέρι
  • Υλικά για το συνοδευτικό τραγανό ψωμάκι

  • 5 φέτες ψωμί του τόστ
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • μυρωδικά ξερά
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση:

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τα 3/4 από το γάλα, βάζουμε αλατοπίπερο και ρίχνουμε τα μακαρόνια, βράζουμε 8′.

    Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ, το ρίχνουμε στο μίγμα, προσθέτουμε και τη μουστάρδα και βράζουμε για 1′.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγα-λίγα τα τυριά που λιώνουν. Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα.

    Περνάμε από το μπλέντερ το ψωμί με τα μυρωδικά ώσπου να γίνει όμορφα θρύψαλα.

    Το μεταφέρουμε σε ένα τηγανάκι με το βούτυρο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανό.

    Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στο πιάτο με τα μακαρόνια για να είναι πιο τραγανό ακόμα.

    Tips

    Μπορείτε να τα μαγειρέψετε χωρίς το τραγανό ψωμάκι αν σας φαίνεται περίεργο.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *