Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Σπιτικό γιαούρτι

  Βασικές συνταγές

Φτιάξτε μόνοι σας σπιτικό γιαούρτι, μια γευστική και υγιεινή συνταγή για όλη την οικογένεια!

Διαβάστε τη συνταγή Σπιτικό γιαούρτι:

Προετοιμασία: 4 ώρες

Υλικά για 1 kg. γιαούρτι:

  • 1 λίτρο ( 5 φλ.) γάλα πλήρες
  • 4 κ.σ. απλό, φρέσκο γιαούρτι πλήρες (όχι στραγγιστό)

Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να φτάσει στους 40oC ή μέχρι να το αισθανόμαστε ζεστό. Προσέχουμε να μην κάψει.

2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, την τυλίγουμε σε πετσέτες και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο τουλάχιστον για 4 ώρες. Μια καλή ιδέα είναι να βάλουμε την κατσαρόλα σε σβηστό φούρνο με το φως του αναμμένο.

4. Μετά από 4 ώρες ελέγχουμε αν έχει πήξει το γιαούρτι. Αν όχι, σκεπάζουμε πάλι την κατσαρόλα και αφήνουμε μερικές ώρες ακόμη. Το χειμώνα μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε 10- 12 ώρες συνολικά.

Tip για τη συνταγή Σπιτικό γιαούρτι:

Αν θέλουμε να φτιάξουμε στραγγιστό γιαούρτι κάνουμε τα εξής:
1. Τοποθετούμε ένα τουλπάνι ή πολύ λεπτό τούλι μέσα σε ένα σουρωτήρι και αδειάζουμε μέσα το γιαούρτι.

2. Κλείνουμε το τουλπάνι σαν πουγκί και στύβουμε όσο μπορούμε περισσότερο ώστε να φύγουν τα περισσότερα υγρά από το γιαούρτι.

3. Τοποθετούμε το πουγκί πίσω στο σουρωτήρι και το βάζουμε σε ένα μπολ( φροντίζουμε το σουρωτήρι να μην ακουμπά στον πάτο του μπολ).

4. Αφήνουμε στο ψυγείο να στραγγίξει τουλάχιστον 2-3 ώρες, ή όλο το βράδυ.

Περισσότερες συνταγές με:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *