Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πέννες με σάλτσα πέστο και φυστίκι Αιγίνης

  Ζυμαρικά, Πένες

Μία πρωτότυπη σάλτσα πέστο με το φυστίκι Αιγίνης και το εστραγκόν να δίνουν μια φρέσκια νότα στην κλασική συνταγή για πέννες. Καλοκαιρινό πιάτο, εύκολο και γρήγορο!

Διαβάστε τη συνταγή για πέννες με σάλτσα πέστο και φυστίκι Αιγίνης:

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά για 2 άτομα:

  • 1/4 φλ. Φυστίκι Αιγίνης
  • 1/4 φλ.βασιλικός
  • 1/4 φλ. εστραγκόν
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 230 γρ. πέννες( ή άλλο ζυμαρικό)
  • 1/3 φλ. νερό από το βρασμό των ζυμαρικών
  • 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 κ.γλ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

1. Φτιάχνουμε το πέστο: Πολτοποιούμε το φυστίκι, το βασιλικό το εστραγκόν, το σκόρδο και το ελαιόλαδο στο μπλέντερ.

2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/3 φλ. νερό.

3. Σε αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύουμε τη σάλτσα πέστο, το νερό από τις πέννες, την κρέμα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού ίσα να πάρουν μια βράση.

4. Προσθέτουμε τις πέννες και ανακατεύουμε να καλυφθούν με τη σάλτσα. Έτοιμο για σερβίρισμα!

Tip για Πέννες με σάλτσα πέστο και φυστίκι Αιγίνης:

Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *