Λαχταριστά ζυμαρικά φούρνου με ντομάτα και τυριά!
Διαβάστε τη συνταγή για τις πένες στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου:
Υλικά συνταγής:
Εκτέλεση:
1. Ψιλοκόβουμε μελιτζάνες, κολοκύθια, καρότα, πιπεριές, μανιτάρια, σκόρδο και κρεμμύδι. Τα βάζουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τα βότανα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
2. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 20′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC.
3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10′ επιπλέον (αν θέλετε χρησιμοποιήστε ντομάτες εμπορίου ψιλοκομμένες).
4. Ωστόσο βράζουμε το 1 λίτρο νερό με τον κύβο λαχανικών. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε 8 λεπτά.
5. Στο τέλος θα έχει μείνει περίπου 1 φλ. νερό στα ζυμαρικά.
6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στα ζυμαρικά με το νερό τους και την παρμεζάνα. (Προσοχή δεν τα στραγγίζουμε).
7. Τα ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά και ανακατεύουμε. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με φέτες ντομάτας και ψήνουμε για 15-20′.
8.Τέλος προσθέτουμε σε κομμάτια την μοτσαρέλα και τα φύλλα βασιλικού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′.
Αφήστε μια απάντηση