Γιατί να τρέχετε να αγοράζετε βασιλόπιτα όταν υπάρχουν απλές και γρήγορες συνταγές για να την φτιάξετε μόνες σας με τα χεράκια σας;
Διαβάστε τη συνταγή για τη βασιλόπιτα-κέικ:
Υλικά συνταγής:
Εκτέλεση:
– Κοσκινίζετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι
– Στο μίξερ, χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και έπειτα προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών μέσα στο μείγμα. Συνεχίζετε με τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
– Συνεχίζετε να χτυπάτε και στη συνέχεια ρίχνετε όλο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, κουταλιά-κουταλιά, φροντίζοντας παράλληλα να χτυπάτε καλά.
– Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
– Έπειτα, ενσωματώνετε προσεκτικά με μια σπάτουλα την μαρέγκα και την αμυγδαλόψιχα στο μείγμα.
– Αδειάζετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί, το οποίο έχετε πρώτα βουτυρώσει καλά.
– Ψήνετε στους 180-200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
– Όταν ροδίσει το κέικ, το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Tips
Μπορείτε να στολίσετε την βασιλόπιτά σας με ζάχαρη άχνη ή με γλάσο βανίλιας (δείτε εδώ συνταγή) και φυσικά μην ξεχάσετε να βάλετε μέσα το… πολυπόθητο φλουρί.
Αφήστε μια απάντηση