Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Φανουρόπιτα (Αλεξιάδου)

  Γλυκά

Συνήθως η Φανουρόπιτα παρασκευάζεται με επτά ή εννιά υλικά! Η επιλογή των αριθμών αυτών δεν είναι καθόλου τυχαία, μια και είναι γνωστός ο ρόλος των αριθμών στις μαντικές και μαγικές πρακτικές. Τα επτά ή εννιά υλικά φαίνεται να ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη δύναμη της πίτας.

Διαβάστε τη συνταγή για τη φανουρόπιτα από τη Βέφα Αλεξιάδου:

Άτομα: 20 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Υλικά συνταγής:

  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 2/3 κούπας σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού ή νερό ή γάλα
  • 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 κούπα σταφίδες μαύρες
  • Εκτέλεση:

    1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με τη σόδα, το γαρύφαλλο και την κανέλλα.

    2. Χτυπήστε 1′ στο μπλέντερ το λάδι με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε το μείγμα μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά.

    3. Ρίξτε επίσης τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατέψτε τα όλα μαζί μ’ ένα κουτάλι να ενωθούν.

    4. Αδειάστε το μίγμα σε ταψάκι με διάμετρο 28 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Ψήστε τη φανουρόπιτα στους 175 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα περίπου.

    5. Βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει. Τοποθετήστε στην επιφάνειά της μια χάρτινη δαντέλα και κοσκινίστε μ’ ένα σουρωτήρι ζάχαρη άχνη.

    6. Αφαιρέστε με προσοχή τη δαντέλα και τα σχέδιά της θα αποτυπωθούν στην επιφάνεια της φανουρόπιτας. Ή αλλιώς, πασπαλίστε την απλώς με λίγη άχνη ζάχαρη.

    Περισσότερες συνταγές με:

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *