Ένα απολαυστικό και απλό πιάτο, με μια τριάδα υλικών-χοιρινό, μουστάρδα μέλι που κάνουν πολύ ταιριαστή παρέα. Μπορείτε άνετα να το συνοδεύσετε με μια δροσερή σαλάτα ή με μια τραγανή τηγανιά πατάτες.
Διαβάστε τη συνταγή για τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μέλι και μουστάρδα του Ηλία Μαμαλάκη:
Μερίδες : 2
Χρόνος προετοιμασίας : 5m
Χρόνος μαγειρέματος : 25m
Έτοιμο σε : 30m
Υλικά συνταγής:
2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξυσμένο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο 1 κουτ. σούπας μέλι 2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα κρασί λευκό ξηρό
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα αρώματά της. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα σας.
Βήμα 2
Βγάζετε το σκόρδο από το τηγάνι και βάζετε τις μπριζόλες. Μόλις ροδίσουν και από τις 2 πλευρές σβήνετε με το κρασί, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να ψηθούν. Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρώσετε το μαγείρεμα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το μέλι και τη μουστάρδα. Μόλις η σάλτσα δέσει , αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα ζεστές με μια δροσερή σαλάτα ή τηγανητές πατάτες.
Αφήστε μια απάντηση