Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Σαραγλί με φιστίκι Αιγίνης (Μπαρμπαρίγου)

  Γλυκά

Σιροπιαστό γλυκό ιδανικό για καλέσματα με πολλά άτομα και για μπουφέ. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για το σαραγλί με φιστίκι Αιγίνης.

Διαβάστε τη συνταγή για το σαραγλί με φιστίκι Αιγίνης:

Ψήσιμο: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή Βηρυτού
  • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 400γρ. φιστίκι Αιγίνης ψύχα ωμή
  • Για το σιρόπι

  • 3 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • μισή λεμονόκουπα
  • Εκτέλεση:

    1. Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει. Χοντροκόβουμε το φιστίκι Αιγίνης. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το βουτυρώνουμε. Απλώνουμε δεύτερο φύλλο και το βουτυρώνουμε. Πασπαλίζουμε φιστίκι.

    2. Εναλλάξ βάζουμε ανά δύο φύλλα βουτυρωμένα φιστίκι. Βάζουμε λεπτή βέργα κατά μήκος του φύλλου και σφίγγουμε τυλίγοντας το φύλλο σε ρολό σφιχτό. Σηκώνουμε όρθια τη βέργα και σουρώνουμε ελαφρά το ρολό. Το τραβάμε με προσοχή και αφαιρούμε τη βέργα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε άλλα δύο ρολά. Κόβουμε τα ρολά σε φέτες των 2 εκ.

    3. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

    4. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση. Μετά δεν ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζουμε.

    5. Στύβουμε λεμόνι και αφήνουμε να πάρει βράση για 1′. Με το καυτό σιρόπι σιροπιάζουμε σιγά σιγά περιχύνοντας τα κρύα σαραγλί στο ταψί. Αφήνουμε να ρουφήξουν καλά για 2 ώρες και τα αναποδογυρίζουμε να ρουφήξουν σιρόπι και από την άλλη.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *