Πεντανόστιμη ιταλική συνταγή με σάλτσα πουτανέσκας. Η σάλτσα πουτανέσκα ταιριάζει με όλα τα είδη ζυμαρικών.
Διαβάστε τη συνταγή για τα ζυμαρικά με πουτανέσκα:
Προετοιμασία: 25 λεπτά
Ψήσιμο: 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά συνταγής:
1 και μισό πακέτο μακαρόνια 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες 4 φιλέτα αντσούγιας, ξεπλυμένα και ψιλοκομμένα 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας 3 κουταλιές της σούπας κάπαρη 20 ελληνικές ελιές, χωρίς κουκούτσι 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βράστε σε μία μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό και μόλις βράσει βάλτε τα ζυμαρικά και αφήστε τα για 8-10 λεπτά.
2. Στραγγίξτε τα μακαρόνια, προσθέστε λάδι (το μισό φλιτζάνι) και ανακατέψτε.
3. Βάλτε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε το σκόρδο. Προσθέστε τις ντομάτες και ανακατέψτε για 5 λεπτά περίπου. Μετά βάλτε και τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρέψτε για 10 λεπτά και ανακατέψτε ανά διαστήματα.
Αφήστε μια απάντηση