Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Φιλέτο μινιόν με πλούσια σάλτσα βαλσάμικου και κρασί

  Κρέας

Αυτό είναι ένα κομψό, γρήγορο και ρομαντικό δείπνο για δύο. Σερβίρεται με βραστά σπαράγγια και κόκκινες πατάτες baby.

Διαβάστε τη συνταγή για το φιλέτο μινιόν με σάλτσα βαλσάμικου:

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά:

  • 2 φιλέτα μινιόν
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • αλάτι για γεύση
  • 1/4 φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/4 φλιτζανιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • Εκτέλεση:

    1. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι τις δύο πλευρές του κάθε φιλέτο, και με αλάτι για γεύση.

    2. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε καυτό τηγάνι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό σε κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν.

    3. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, και προσθέστε ξύδι βαλσάμικο και το κόκκινο κρασί. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 4 λεπτά σε κάθε πλευρά, περιχύνοντας με τη σάλτσα, όταν γυρίζετε το κρέας πάνω.

    4. Αφαιρέστε τις μπριζόλες σε δύο θερμαίνεται πλάκες, κουτάλι μία κουταλιά της σούπας γλάσο πάνω στο καθένα, και σερβίρουμε αμέσως.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *