Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Σπαγγέτι µε σάλτσα κρεμώδη σάλτσα ροκφόρ (Μπαρμπαρίγου)

  Ζυμαρικά, Σπαγγέτι

Για σας που δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγείρεμα αλλά θέλετε να απολαμβάνετε νόστιμα πιάτα είναι η ιδανική συνταγή. Αν βρείτε σχοινόπρασο, ψιλοκόψτε το και ρίξτε το στη σάλτσα. Θα απογειώσει τη γεύση της.

Διαβάστε τη συνταγή για τα σπαγγέτι µε σάλτσα κρέµα ροκφόρ:

Mερίδες: 5

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 500 γραμμ. σπαγγετίνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμ. ροκφόρ κομμένο σε κύβους
  • 250 γραμμ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Εκτέλεση

    1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 6΄-7΄, να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα, το ροκφόρ και το ανθότυρο.

    2. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε να λιώσουν τα τυριά και, πάντα σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση.

    3. Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγετίνι σε αλατισμένο νερό. Όπως στάζουν τα ζυμαρικά, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα ροκφόρ. Ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με την πλούσια κρεμώδη σάλτσα αμέσως.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *