Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πανακότα με μαρμελάδα φράουλα για τους ρομαντικούς (Πετρετζίκης)

  Γλυκά, Μαρμελάδα, Πανακότα

Η πιο γλυκιά αμαρτία, η πανακότα με μαρμελάδα φράουλα για τους πιο ρομαντικούς της παρέας. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τη συνταγή της πανακότας με μαρμελάδα φράουλα.

Διαβάστε τη συνταγή για την πανακότα με μαρμελάδα φράουλα:

Εκτέλεση: 10 λεπτά

Υλικά:

  • 700 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 ml γάλα
  • 9 αποξηραμένα λουλούδια λεβάντας
  • 160 γραμμάρια ζάχαρη λευκή
  • 4 φύλλα ζελατίνη (8 γραμμάρια)
  • 200 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με λίγο παγωμένο νερό, να μουλιάσουν.

2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη λεβάντα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν βράση.

3. Μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε τις ζελατίνες (αφού πρώτα τις στραγγίξουμε καλά) και ανακατεύουμε καλά.

4. Περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι.

5. Βάζουμε την πανακότα σε μπολάκια, την αφήνουμε έξω από το ψυγείο 1 ώρα να κρυώσει και μετά βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Σερβίρουμε με τη μαρμελάδα φράουλα από πάνω.

Tips

Αν δεν βρείτε λεβάντα μπορείτε να βάλετε δυόσμο ή βανίλια ή μέντα.

Διαβάστε τη συνταγή για τη πεντανόστιμη σοκολατόπιτα του Παρλιάρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *