Πεντανόστιμο πιάτο με κοτόπουλο και μανιτάρια! Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τη συνταγή για το μεθυσμένο κοτόπουλο oγκρατέν με μαστιχωτά τυριά:
Υλικά συνταγής:
Εκτέλεση συνταγή:
1. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε καρέ ή λωρίδες. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
2. Ζεσταίνουμε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους. Προς το τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές και το φρέσκο κρεμμύδι. Σοτάρουμε 2-3′ και αλατοπιπερώνουμε.
3. Τα αφήνουμε στην άκρη.
4. Κόβουμε τα φιλέτα στην μέση κατά μήκος. Βάζουμε κάθε κομμάτι φιλέτο κοτόπουλο ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και με μπατή χτυπάμε να πλατύνουν και να λεπτύνουν σε πάχος.
5. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με αλατοπίπερο. Τα πανάρουμε στο αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περιττό.
6. Τα ροδίζουμε σε καυτό τηγάνι για 3′ -4′ από κάθε πλευρά σε ελάχιστο λάδι. Τα βάζουμε σε ταψάκι. Βάζουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές πάνω στα φιλέτα. Στο τηγάνι προσθέτουμε το κρασί και τρίβουμε τη βάση του. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και βράζουμε για 8′-10′ να πυκνώσει.
7. Αλατοπιπερώνουμε.
8. Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τα τυριά.
9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 12-15′. Σερβίρουμε αμέσως.
Αφήστε μια απάντηση