Κλασική ιρλανδέζικη συνταγή, για το χειμώνα. Καλό ουίσκι, καλά μήλα και καλή ζύμη, δεν έχει άλλα μυστικά! Είναι πολύ εύκολη.
Διαβάστε τη συνταγή για την τάρτα μήλου με ουίσκι:
Υλικά συνταγής:
Εκτέλεση συνταγής:
1. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ταψάκι αλευρωμένο ή βουτυρωμένο ή με χαρτί
2. Απλώστε πάνω στη ζύμη την αμυγδαλόψιχα
3. Αναψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς
4. Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε φέτες σχετικά λεπτές
5. Απλώστε τις φέτες στο ταψάκι
6. Ρίξτε παντού τη μισή ξανθιά ζάχαρη
7. Σε ένα κατσαρολάκι (ή στα μικροκύματα) ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος
8. Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους με την υπόλοιπη ξανθιά ζάχαρη
9. Χτυπήστε καλά, πρέπει να γίνει ένα αφράτο μείγμα
10. Προσθέστε το ουίσκι
11. Ανακατέψτε απαλά
12. Προσθέστε τη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε απαλά
13. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα μήλα στο ταψάκι
14. Μπορείτε να ψήσετε την τάρτα «γυμνή» για 35 λεπτά
15. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο φύλλο ζύμης από πάνω
16. Μπορείτε να κόψετε την από πάνω ζύμη σε λωρίδες, όπως η πάστα φλόρα
17. Οταν κρυώσει η τάρτα, στολίστε την με ζάχαρη άχνη
18. (Προαιρετικά) της ταιριάζει πάρα πολύ η κανέλα
Αφήστε μια απάντηση