Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Ταλιατέλες με κιμά, η ιταλική συνταγή

  Ζυμαρικά, Ταλιατέλες

Καθαρόαιμη ιταλική συνταγή, η οποία σέβεται τα υλικά και τα αρώματα και δίνει λίγο χρόνο παραπάνω στο μαγείρεμα.

Διαβάστε τη συνταγή για τις ταλιατέλες με κιμά:

Υλικά συνταγής:

  • 1 κιλό κιμά μοσχάρι από ελιά ή σπάλα (εγώ βάζω κιμά από γίδα (!)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κλωνάρια σέλινο βιολογικό
  • 2 καρότα βιολογικά
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • Ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 4 κουταλιές σούπας χυμό ντομάτας ή πελτέ ντομάτας, ή ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωνάρι θυμάρι, ή τριμένο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια ταλιατέλες
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα ποιοτική, κομμάτι για τρίψιμο, όχι έτοιμη
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση συνταγής:

    1. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα καρότα και το σέλινο

    2. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το μισό ελαιόλαδο και ροδίστε καλά τον κιμά, για 10-12 λεπτά

    3. Βγάλτε τον κιμά στην άκρη

    4. Στην ίδια κατσαρόλα βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίστε κρεμμύδι, σκόρδα, καρότα και σέλινο

    5. Αφήστε τα 2-3 λεπτά να βγάλουν αρώματα

    6. Ρίξτε τον κιμά και το κρασί

    7. Αφήστε τα υγρά να σωθούν κατά το ήμισυ

    8. Βάλτε το ζωμό και την ντομάτα, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι

    9. Αλάτι χοντρό, μαύρο, θαλασσινό και πιπέρι

    10. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσει επί 40 λεπτά

    11. Ανακατέψτε κάπου κάπου, προσθέστε μισό ποτήρι νερό αν χρειάζεται

    12. Βράστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες σε πολύ νερό που βράζει, με αλάτι

    13. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο, τρίβετε παρμεζάνα μπόλικη

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *