Τα αγαπημένα γλυκίσματα των φετινών γιορτών. Φτιάξτε τα όλοι θα γίνουν ανάρπαστα.
Διαβάστε τη συνταγή για τους γεμιστούς κουραμπιέδες με μερέντα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου:
Υλικά συνταγής:
Για τη σπιτική μερέντα:
Εκτέλεση συνταγής:
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μπολ κοσκινίζουμε την άχνη με την βανίλια και αφήνουμε στην άκρη για το τελικό άχνισμα.
2. Τα υλικά όλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη για λίγα λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε στο μίξερ να ενωθούν τα υλικά.
4. Προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας ή κονιάκ και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Απαλά ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά σε μπάλα. Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
5. Πλάθουμε 2 ρολά με μήκος 32-33 εκ. έκαστο και πάχος 4 εκ. Τα βάζουμε σε δίσκο. Τα παγώνουμε για 10′ στην κατάψυξη να σφίξει το βούτυρο.
6. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ίσες φέτες με πάχος περίπου 1 εκ. Κάθε ρολάκι βγάζει περίπου 32 κομμάτια.
7. Αραδιάζουμε τα κουραμπιεδάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα για περίπου 25′ να ροδίσουν ελαφρά.
8. Αφού κρυώσουν, ανά δυο τα κολλάμε σάντουιτς βάζοντας ανάμεσα σπιτική μερέντα. Τα βάζουμε σε δίσκο και αχνίζουμε με άχνη και βανίλια.
Αφήστε μια απάντηση