Μια ολόδροση σαλάτα με τις τελευταίες ανοιξιάτικες φράουλες-που είναι και οι νοστιμότερες-για να συνοδεύσεις ιδανικά ένα ψητό φιλέτο κοτόπουλο ή να την γευτείς σαν κυρίως πιάτο γεμάτο βιταμίνες σε ένα ανάλαφρο γεύμα.
Διαβάστε τη συνταγή για την ανοιξιάτικη σαλάτα με φρούτα:
Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος μαγειρέματος: 0′
Έτοιμο σε: 15′
Υλικά συνταγής:
2 πορτοκάλια 150γρ. φράουλες 150γρ. ανθότυρο σπασμένο σε μπουκιές 4-5 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο Για τη σος:
1 κουτ. σούπας λευκό βαλσαμικό χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Ετοιμάζετε πρώτα τα φρούτα: Κόβετε τις φράουλες στη μέση ή στα 4 αν είναι μεγάλες. Στη συνέχεια καθαρίζετε το πορτοκάλι και το φιλετάρετε. Ρίχνετε τα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 2
Χτυπάτε όλα μαζί τα υλικά της σος και τη ρίχνετε στο μπολ με τα φρούτα.
Βήμα 3
Σε μια πιατέλα, στρώνετε τις φράουλες, το πορτοκάλι και το ανθότυρο. Πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια του δυόσμου και προσθέτετε λίγη παραπάνω σος με ένα κουταλάκι.
Αφήστε μια απάντηση