Γρήγορο και πολύ εύκολο φαγητό που αρέσει σε όλη την οικογένεια. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.
Διαβάστε τη συνταγή για το ψαρονέφρι με πατάτες και κρεμώδη σάλτσα:
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Υλικά συνταγής:
Εκτέλεση
1. Πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε τις πατάτες (θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους). Τις βράζουμε για 20’-25’ μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4’ από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
2. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4’-5’.
3. Προσθέτουμε το κρασί. Τρίβουμε το τηγάνι (ντεγκλασάρουμε) με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος. Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση. Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15’ σε μέτρια φωτιά.
4. Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος , το σχοινόπρασο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Αφήστε μια απάντηση