Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Ταλιατέλες με πικάντικη σάλτσα από λουκάνικα

  Ζυμαρικά, Κρέας, Λουκάνικο, Ταλιατέλες

Τις θερμίδες πολλοί εμίσησαν, τη μακαρονάδα ουδείς. Ειδικά την συγκεκριμένη, με πεντανόστιμη σαλτσούλα με κιμά από λουκάνικο.

Διαβάστε τη συνταγή για τις ταλιατέλες με πικάντικη σάλτσα από λουκάνικο:

Μερίδες : 4
Χρόνος προετοιμασίας : 10m
Χρόνος ψησίματος : 30m
Έτοιμο σε : 40m

Υλικά συνταγής:

  • 1 πακέτο ταλιατέλες ή μακριές χυλοπίτες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
  • 500γρ. λουκάνικα χωριάτικα με πράσο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό
  • 400γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100γρ. κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια + λίγη επιπλέον τριμμένη για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Διαδικασία

    Βήμα 1

    Χαράζετε με κοφτερό μαχαίρι το περίβλημα από τα λουκάνικα, το τραβάτε και το αφαιρείτε. Κόβετε το εσωτερικό σε κομμάτια και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

    Βήμα 2

    Σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και όταν μαλακώσει προσθέτετε το ψιλοκομμένο λουκάνικο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του και σβήνετε με το κρασί.

    Βήμα 3

    Προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη κι ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα κυβάκια της κεφαλογραβιέρας.

    Βήμα 4

    Όσο ετοιμάζετε τον κιμά βράζετε παράλληλα και τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, τα στραγγίζετε, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε.

    Βήμα 5

    Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε πιάτα και σερβίρετε τη σάλτσα κιμά από πάνω. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με επιπλέον τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *