Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Η κλασική κοτόσουπα

  Κοτόπουλο, Κρέας

Μπορεί στην παιδική μας ηλικία να την είχαμε συνδυάσει με την αρρώστια, όμως δεν υπάρχει τίποτα πιο παρηγορητικό στις γκρίζες μέρες του χειμώνα, από αυτή τη σούπα που σου ζεσταίνει την ψυχή.

Διαβάστε τη συνταγή για την κοτόσουπα:

Μερίδες : 6
Χρόνος προετοιμασίας : 15m
Χρόνος ψησίματος : 60m
Έτοιμο σε : 1:15 h

Υλικά συνταγή:

  • 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής ή βιολογικό ή ένα μικρό κοκοράκι σε μερίδες
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 4-5 κλωναράκια σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στη μέση
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 4-5 ολόκληρα μπαχάρια
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 αβγό
  • 2-3 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση:

    Βήμα 1

    Βάζετε το κοτόπουλο με τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι, τη δάφνη, τα μπαχάρια και το μείγμα μπαχαρικών σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό, όσο να τα σκεπάζει πολύ καλά, αλατίζετε και αρχικά σε δυνατή φωτιά, το αφήνετε να πάρει βράση. Το ξαφρίζετε.

    Βήμα 2

    Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κοτόπουλο. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και τη δάφνη. Ρίχνετε το ρύζι, ίσως και λίγο παραπάνω νερό και μαγειρεύετε για άλλα 10-15 λεπτά.

    Βήμα 3

    Χτυπάτε στο μούλτι το ασπράδι του αβγού, προσθέτετε τον κρόκο και το λεμόνι και όταν χτυπηθούν, ρίχνετε δυό -τρεις κουτάλες από τη σούπα. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο 1 και μεταφέρετε το μίγμα στη σούπα. Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον μαϊντανό.

    Βήμα 4

    Ξεκοκκαλίζετε όλα τα «δεύτερα» κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με λίγο από το ψαχνό και προσθέτετε το κοτόπουλο στη σούπα. Τα υπόλοιπα «καλά» κομμάτια, τα στραγγίζετε καλά και σε φαρδύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο αγελάδος. Μόλις λιώσει, σοτάρετε τα κομμάτια σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά. Σβήνετε με χυμό λεμονιού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη νοστιμιά!

    Tip: Το μυστικό της καλής κοτόσουπας είναι το καλό κοτόπουλο: το ελευθέρας βοσκής ή βιολογικό και ο κόκορας είναι ιδανικά γιατί έχουν μπόλικη πέτσα και κόλα που φτιάχνει τον πιο νόστιμο ζωμό αλλά και την αληθινή γεύση του παλιού, αγνού πουλερικού.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *