Ο απόλυτος συνδυασμός του κοτόπουλου, μαγειρεμένο στο τηγάνι, με πιπεριές και ντομάτα σε ένα πιάτο όπου η γεύση συμμαχεί με την πολυχρωμία.
Διαβάστε τη συνταγή για το φιλέτο κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές:
Μερίδες : 4-5
Χρόνος προετοιμασίας : 10m
Χρόνος ψησίματος : 35m
Έτοιμο σε : 45m
Υλικά συνταγής:
1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλο 1 πιπεριά πορτοκαλί 1 πιπεριά κίτρινη 1 πιπεριά πράσινη 1 πιπεριά κόκκινη 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο 1 κρεμμύδι τριμμένο 2-3 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο (passata) ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ½ κρασοπότηρο κρασί (προαιρετικά) αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες και το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο νερό και ρίχνετε τις πιπεριές. Τις μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν. Μετά, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί, αν χρησιμοποιήσετε, ρίχνετε και τη ντομάτα και ανακατεύετε μια ακόμα φορά. Μαγειρεύετε το φαγητό σας για 20-25 λεπτά περίπου ακόμα και το σερβίρετε ζεστό με χιονάτο ρύζι.
Tip: *Μπορείτε να ολοκληρώσετε το μαγείρεμα στο τηγάνι ή την κατσαρόλα, αλλά μπορείτε επίσης να το βάλετε σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος και να το τελειώσετε στο φούρνο.
Αφήστε μια απάντηση