Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Φιλέτο κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές (Μαμαλάκης)

  Κοτόπουλο, Κρέας

Ο απόλυτος συνδυασμός του κοτόπουλου, μαγειρεμένο στο τηγάνι, με πιπεριές και ντομάτα σε ένα πιάτο όπου η γεύση συμμαχεί με την πολυχρωμία.

Διαβάστε τη συνταγή για το φιλέτο κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές:

Μερίδες : 4-5
Χρόνος προετοιμασίας : 10m
Χρόνος ψησίματος : 35m
Έτοιμο σε : 45m

Υλικά συνταγής:

  • 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλο
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο (passata)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κρασοπότηρο κρασί (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση:

    Βήμα 1

    Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες και το κοτόπουλο σε μπουκιές.

    Βήμα 2

    Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο νερό και ρίχνετε τις πιπεριές. Τις μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν. Μετά, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

    Βήμα 3

    Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί, αν χρησιμοποιήσετε, ρίχνετε και τη ντομάτα και ανακατεύετε μια ακόμα φορά. Μαγειρεύετε το φαγητό σας για 20-25 λεπτά περίπου ακόμα και το σερβίρετε ζεστό με χιονάτο ρύζι.

    Tip: *Μπορείτε να ολοκληρώσετε το μαγείρεμα στο τηγάνι ή την κατσαρόλα, αλλά μπορείτε επίσης να το βάλετε σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος και να το τελειώσετε στο φούρνο.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *