Δοκιμάστε τους και να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν ανάρπαστοι. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τη συνταγή για τους αϊβαλιώτικους κουραμπιέδες:
Υλικά συνταγής:
600 γραμμ. αμύγδαλα με τη φλούδα, χοντροκομμένα 600 γραμμ. βούτυρο γάλακτος ή φυτικό λίπος 2 κρόκοι αυγών 200 γραμμ. Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ 900 γραμμ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο 1 φλ. ελληνικού καφέ κονιάκ Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για πολλή ώρα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 7΄-8΄.
2. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους, προσθέτουμε το κονιάκ, τα αμύγδαλα και λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
3. Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε για περίπου 25΄ στους 180°C. Όπως τους βγάζουμε καυτούς, τους αχνίζουμε, για να κολλήσει η άχνη πάνω τους, με απαλές κινήσεις, γιατί είναι αφράτοι και σπάνε.
Διαβάστε τη συνταγή για κέικ σοκολάτας με σπιτικό σιρόπι καφέ.
Αφήστε μια απάντηση