Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες (Μπαρμπαρίγου)

  Γλυκά, Κουραμπιέδες

Δοκιμάστε τους και να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν ανάρπαστοι. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για τους αϊβαλιώτικους κουραμπιέδες:

Υλικά συνταγής:

  • 600 γραμμ. αμύγδαλα με τη φλούδα, χοντροκομμένα
  • 600 γραμμ. βούτυρο γάλακτος ή φυτικό λίπος
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 200 γραμμ. Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ
  • 900 γραμμ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο
  • 1 φλ. ελληνικού καφέ κονιάκ
  • Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ για το πασπάλισμα
  • Εκτέλεση:

    1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για πολλή ώρα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 7΄-8΄.

    2. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους, προσθέτουμε το κονιάκ, τα αμύγδαλα και λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

    3. Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε για περίπου 25΄ στους 180°C. Όπως τους βγάζουμε καυτούς, τους αχνίζουμε, για να κολλήσει η άχνη πάνω τους, με απαλές κινήσεις, γιατί είναι αφράτοι και σπάνε.

    Διαβάστε τη συνταγή για κέικ σοκολάτας με σπιτικό σιρόπι καφέ.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *