Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Αυγά μπουλέρι με πατάτες γιαχνί (Μπαρμπαρίγου)

  Πατάτα

Πεντανόστιμα αυγά μπουλέρι με πατάτες γιαχνί. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για τα αυγά μπουλέρι με πατάτες γιαχνί:

Υλικά συνταγής:

  • 6 πατάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 1/4 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πελτές
  • 6 αυγά
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ή 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη ξινομυζήθρα
  • βραστό νερό
  • Εκτέλεση:

    1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

    2. Τα βάζουμε σε ελαιόλαδο μέσα σε κατσαρόλα να μελώσουν (όχι να ξανθύνουν) για 8-10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και βραστό νερό – τόσο, ώστε να καλυφθούν οι πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.

    3. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο ή θυμάρι και ρίχνουμε τα αυγά (τη φωτιά την έχουμε σβήσει). Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 4 λεπτά. Σερβίρουμε με ξινομυζήθρα.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *