Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Παγωτό φιστίκι Αιγίνης µε ζεστή σοκολάτα

  Γλυκά, Παγωτό

Πλούσιο παγωτό με έντονη τη γεύση του φιστικιού. Το κατάλληλο κέρασμα για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Διαβάστε τη συνταγή για το παγωτό φιστίκι Αιγίνης με ζεστή σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου:

Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 500 ml γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • 250 γραμμ. ζάχαρη
  • 10 κρόκοι
  • 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
  • 250 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης ωμά (ψίχα)
  • λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • λιωμένη σοκολάτα (σε θερμοκρασία δωματίου) για το σερβίρισμα
  • Εκτέλεση:

    1. Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη. Χαράζουμε τη βανίλια και την προσθέτουμε. Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί. Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός έως ότου λιώσει η ζάχαρη, για περίπου 2΄.

    2. Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στους κρόκους (πάντα ανακατεύοντας με σύρμα). Ξαναρίχνουμε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε έως ότου πυκνώσει το μείγμα και αφήνει στρώση στη ράχη της κουτάλας.

    3. Τότε προσθέτουμε το άρωμα πικραμύγδαλου και αν θέλουμε λίγο χρώμα πράσινο ζαχαροπλαστικής. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή.

    4. Στο τελευταίο χτύπημα, αφού έχει παγώσει το παγωτό, προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης. Σερβίρουμε το παγωτό φιστίκι σε μπολ παγωτού και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα. Μπορούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα σε χαμηλή θερμοκρασία.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *