Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Τάρτα σοκολάτας με καραμελωμένο ανανά (Πετρετζίκης)

  Γλυκά, Τάρτες / Πιτάκια

Υπέροχο, σοκολατένιο και δροσερό γλυκό. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για την τάρτα σοκολάτας με ανανά από τον Άκη Πετρετζίκη.

Διαβάστε τη συνταγή για την τάρτα σοκολάτας με καραμελωμένο ανανά:

Υλικά συνταγής:

Υλικά για τη βάση:

  • 250 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης
  • 80 γραμμάρια Βούτυρο
  • 80 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • Υλικά για τη γέμιση:

  • 250 γραμμάρια Γάλα
  • 400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • 100 γραμμάρια Βούτυρο λιωμένο
  • Υλικά για τον ανανά

  • 1 κονσέρβα ανανά
  • ολόκληρα γαρύφαλα, ξύλο κανέλας, λίγη καστανή ζάχαρη
  • Εκτέλεση:

    1. Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.

    2. Λυώνουμε το βούτυρο, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη σοκολάτα για να λυώσει και αυτή.

    3. Προσθέτω τα μπισκότα που έχουν γίνει πια σκόνη στο τηγάνι με το βούτυρο και τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Το μείγμα το βάζω στη βάση της τάρτας. Πιέζω με τη βάση ενός ποτηριού ή με ένα μπρίκι ώστε να συμπιέσουμε τα υλικά και να ενωθούν καλά. Φυσικά σηκώνω λίγη από τη βάση και στα πλάγια της φόρμας που καλό θα ήταν να είναι με αποσπώμενα τοιχώματα. Βάζω στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την κρέμα

    4. Ετοιμάζω μια γκανάζ με τα υλικά της τάρτας.

    5. Προσοχή χρειάζεται σε δύο σημεία. Κατ’ αρχήν το γάλα να είναι καυτό και να το προσθέσω στη σοκολάτα που την έχουμε σε ένα μπολ σε 3 δόσεις ανακατεύοντας καλά καλά πριν βάλω την επόμενη δόση. Με τον τρόπο αυτό γίνεται καλύτερα η κρέμα και γίνεται και πιο γυαλιστερή. Το δεύτερο σημείο είναι το βούτυρο το οποίο το προσθέτω στο τέλος να είναι λιωμένο. Αυτό με τη σειρά του βοηθάει και πάλι στην κρέμα να γίνει όμορφη.

    6. Αφού ετοιμάσω τη γκανάζ την βάζω πάνω στην τάρτα. Αφήνω να κρυώσει καλά καλά εκτός ψυγείου και μετά τη βάζω να παγώσει καλά καλά στο ψυγείο.

    7. Για τον ανανά βάζω τα κομμάτια σε ένα καυτό τηγάνι με καστανή ζάχαρη και τα μυρωδικά. Αφήνω να καραμελώσουν. Ντεγκλασάρω με λίγο από το σιρόπι. Συνοδεύω με την τάρτα.

    Tips

    Προσοχή θέλει και στο σερβίρισμα της. Πρέπει να έχουμε ένα μαχαίρι ζεστό ώστε να κόβονται όμορφα τα κομμάτια. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε έχοντας ένα μπολ με ζεστό νερό και κάθε φορά που θέλουμε να κόψουμε ένα κομμάτι βουτάμε τη λάμα του μαχαιριού εκεί μέσα, και αφού τη σκουπίσουμε με ένα πανί κόβουμε το κομμάτι.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *