Μια σαρακονιαστή και όχι μόνο συνταγή με πολλή νοστιμιά! Ακολουθήστε πιστά τα βήματα και θα μας θυμηθείτε! Συνοδεύει τέλεια μεζέδες και λευκά ποτά όπως ούζο, τσίπουρο και άλλα!
Διαβάστε τη συνταγή για τα γεμιστά καλαμαράκια:
Μερίδες: 6
Υλικά συνταγής:
Εκτέλεση συνταγής:
1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια. Σε τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο το πράσο και τα κρεμμύδια μας (φρέσκα και ξερά).
2. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και τα πλοκάμια.
3. Σοτάρουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι.
4. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
5. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά.
6. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις ρουφηξει σχεδόν όλο το ζουμί το ρύζι, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο.
7. Γεμίζουμε τα καλαμάρια μας με το ρύζι και τα κλείνουμε με οδοντογλυφιδα.Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη ντομάτα, τη ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό και λίγο ελαιόλαδο.
8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′ με αλουμινόχαρτο και άλλα 15′ χωρίς, μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Tips
Τα καλαμάρια γεμιστά αναδύουν με αυτόν τον όλη τους τη νοστιμιά! Τρώγεται και ως κυρίως γεύμα ή και με συνοδευτικούς άλλους μεζέδες και φυσικά συνοδεία τσίπουρου ή ούζου! Καλή μας απόλαυση και καλή Σαρακοστή!
sidages.gr
Αφήστε μια απάντηση