Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Τηγανητά νουντλς (Πετρετζίκης)

  Νουντλς

Πεντανόστιμα τηγανιτά νουντλς με άρωμα ασιάτικης κουζίνας. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τα τηγανιτά νουντλς.

Διαβάστε τη συνταγή για τα τηγανιτά νουντλς από τον Άκη Πετρετζίκη:

Προτετοιμασία: 50 λεπτά

Μερίδες: 2

Υλικά συνταγής:

  • 250 γραμμάρια νουντλς από αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2,5 εκατοστά τζίντζερ φρέσκο ξεφλουδισμένο και κομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
  • 100 γραμμάρια μικρά μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 250 γραμμάρια φύτρες φασολιών πλυμένες και στραγγισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών
  • 1 κουταλιά της σούπας κρασί από ρύζι ή ξηρό σέρι
  • σάλτσα σόγιας για το σερβίρισμα
  • Εκτέλεση:

    1. Βάλτε τα νουντλς σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, για 5΄-6΄. Στραγγίστε τα και ρίξτε τους κρύο νερό για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Βάλτε τα στην άκρη.

    2. Ζεστάνετε ένα μεγάλο γουόκ και ρίξτε μέσα το λάδι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι αλλά όχι τόσο ώστε να αρχίσει να καπνίζει, ρίξτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπερόριζα και το σκόρδο. Τηγανίστε τα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας για να μην καούν, για περίπου 1΄. Θα ξέρετε ότι είναι έτοιμα όταν το σκόρδο θα έχει ένα ζεστό καφέ χρώμα και τα κρεμμυδάκια θα έχουν μαραθεί.

    3. Προσθέστε τα μανιτάρια, τηγανίστε για 1΄ και μετά ρίξτε τις φύτρες και τα νουντλς και τηγανίστε τα για 1΄ακόμα. Ρίξτε τη σάλτσα στρειδιών και το κρασί ή το σέρι. Συνεχίστε το τηγάνισμα σε δυνατή φωτιά για 2΄, αλλά όχι περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται για να μαγειρευτούν οι φύτρες (θα πρέπει ίσα να αρχίσουν να μαραίνονται). Πασπαλίστε το φαγητό με σάλτσα σόγιας, ανάλογα με το γούστο σας, και σερβίρετε.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *