Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Κριθαράκι με παρμεζάνα και βασιλικό

  Ζυμαρικά, Κριθαράκι

Αυτή είναι μια απλή και γρήγορη συνταγή που θα αγαπήσετε. Μια γρήγορη Μεσογειακή συνταγή με κριθαράκι, τυρί και βασιλικό.

Διαβάστε τη συνταγή για το κριθαράκι με παρμεζάνα και βασιλικό:

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο: 20 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 2 κουταλιές βούτυρο
  •  

  • 1 φλιτζάνι ωμά κριθαράκι
  •  

  • 1 ζωμό κοτόπουλου
  •  

  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  •  

  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
  •  

  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση:

    1. Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Ανακατέψτε το κριθαράκι και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

    2. Ανακατέψτε το ζωμό και αφήστε για να βράσει. Καλύψτε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει το ζωμό περίπου 15 – 20 λεπτά.

    3. Αναμίξτε με παρμεζάνα και βασιλικό.

    4. Βάλτε αλάτι και πιπέρι. Βάλτε το σε ένα μπολ και γαρνίρετε με κλωναράκια βασιλικό.

    Περισσότερες συνταγές με:

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *