Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Τηγανητή πανσέτα με σπανάκι και πατάτες (Πετρετζίκης)

  Κρέας

Μία γρήγορη και νόστιμη συνταγή. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για την τηγανιτή πανσέτα με σπανάκι και πατάτες του Άκη Πετρετζίκη.

Διαβάστε τη συνταγή για την τηγανητή πανσέτα με σπανάκι και πατάτες:

Εκτέλεση: 15 λεπτά

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 3 πανσέτες
  • 100 γραμμάρια σπανάκι
  • 6-8 πατατούλες baby
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κύβο μυρωδικών
  • Εκτέλεση:

    1. Βράζουμε τις πατατούλες σε αλατισμένο νερό.

    2. Κόβουμε σε μπουκιές και ψήνουμε τις πανσέτες σε τηγανάκι με ελάχιστο λάδι και μυρωδικά.

    3. Σοτάρουμε τις πατάτες στο τηγάνι αφού αφαιρέσουμε τις πανσέτες μέχρι να πάρουν χρώμα και σοτάρουμε το σπανάκι στο ίδιο τηγάνι για 2-3 λεπτά.

    4. Αφαιρούμε και φτιάχνουμε μια σαλτσούλα με το λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι, το ζωμό, τη μουστάρδα και λίγο νερό.

    5. Σερβίρουμε σε πιάτο όλα τα υλικά και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα.

    Tips

    Το λάδι που μένει στο τηγάνι από τις πανσέτες μπορείτε άν θέλετε να το βγάλετε στην άκρη για να είναι πιo υγεινό το φαγητό σας!

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *