Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πατατόπιτα με κρέμα (Μπαρμπαρίγου)

  Πατάτα, Πίτες, Πίτες / Τάρτες / Πίτσα / Σουφλέ

Διαβάστε τη λαχταριστή πατατόπιτα με κρέμα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Διαβάστε τη συνταγή βήμα βήμα για την πατατόπιτα με κρέμα.

Διαβάστε τη συνταγή για την πατατόπιτα με κρέμα:

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο: 40 λεπτά

Αναμονή: 10 λεπτά

Υλικά για 10 μερίδες:

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. γάλα
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 πρέζες φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή (η γλυκιά)
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 8 πατάτες μέτριες
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
  • Εκτέλεση:

    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC. Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

    2. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4′. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους. Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος.

    3. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το bacon. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά. Τα ρίχνουμε στις πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα (αφαιρούμε το σκόρδο).

    4. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας.

    5. Ψήνουμε για 25′ -30′. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε για επιπλέον 10′, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά.

    6. Αφήνουμε να σταθεί 10′ και έπειτα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

    Διαβάστε τη συνταγή για κοτόπουλο πανέ με παρμεζάνα και σκόρδο.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *