Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Το Αυθεντικό New York Cheesecake

  Γλυκά, Τσιζκέικ

Η νόστιμη συνταγή για το κλασσικό Αμερικάνικο New York Cheesecake. Διαβάστε πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο Cheesecake.

Διαβάστε τη συνταγή για το New York Cheesecake:

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο: 45 λεπτά

Αναμονή: 7 – 8 ώρες

Υλικά:

Για την κρούστα:

  • 12 κρακεράκια τύπου graham ή μπισκότα digestive
  • 6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • πολύ λίγο χοντρό αλάτι (μία πρέζα)

Για το Cheesecake:

  • 7 πακέτα τυρί κρέμα (philadelphia) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
  • 1 φλιτζάνι ξινή κρέμα (sour cream) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες
  • 3 – 4 αυγά

Εκτέλεση:

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

2. Βουτυρώστε ένα τσέρκι και τοποθετήστε το σε ένα ταψί αφού πρώτα έχετε βάλει σταυρωτά 2 φύλλα αλουμινίου και αγκαλιάστε με αυτά το τσέρκι.

3. Για να φτιάξετε την κρούστα, βάλτε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και συνεχίστε το ανακάτεμα. Μεταφέρετε το μείγμα στο τσέρκι και με ένα γουδοχέρι χτυπήστε λίγο το μείγμα μέχρι να ισιώσει. Ψήστε το μείγμα με τα μπισκότα για 15 λεπτά περίπου, έως ότου η κρούστα να έχει σφιχτή αφή. Μετά βγάλτε το για να κρυώσει.

4. Χτυπήστε σε ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τα 7 κουτιά philadelphia μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 3 λεπτά.

5. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφριά τη ζάχαρη με το αλεύρι. Χαμηλώστε την ταχύτητα στο μίξερ με το τυρί philadelphia και ρίξτε σιγά σιγά τη ζάχαρη με το αλεύρι που έχετε ανακατέψει. Προσθέστε την ξινή κρέμα και τις 2 βανίλιες. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά.

6. Τοποθετήστε το τσέρκι με τη βάση μπισκότου που είναι τυλιγμένο με το αλουμινόχαρτο σε ένα βαθύ ταψί. Βάλτε μέσα στο τσέρκι το μείγμα της κρέμας που φτιάξατε. Γεμίστε το ταψί με βρασμένο νερό μέχρι τη μέση.

7. Ψήστε για 45 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά στους 160 βαθμούς και αφήστε το για 30 λεπτά. Κλείστε τον φούρνο και αφήστε το Cheesecake μέσα με μισάνοιχτη την πόρτα για περίπου 1 ώρα. Μετά βγάλτε το να ξεπαγώσει και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.

8. Βγάλτε το προσεχτικά από το τσέρκι και αν χρειάζεται χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι κυκλικά για να βγει το Cheesecake.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *