Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Μπουρεκάκια με γλυκοπατάτα, τυρί και δεντρολίβανο

  Ζεστά ορεκτικά, Ορεκτικά

Σήμερα φτιάχνουμε μπουρεκάκια σε μια συνταγή με γλυκοπατάτες, ιδανικά σαν ορεκτικό αλλά και συνοδευτικό για κρέας!

Διαβάστε τη συνταγή Μπουρεκάκια γλυκοπατάτας με τυρί και δεντρολίβανο:

Προετοιμασία: 40 λεπτά

Ψήσιμο: 20 λεπτά

Υλικά για 20 μπουρεκάκια:

    • 2 μέτριες γλυκοπατάτες καθαρισμένες, σε κομμάτια
    • 50 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
    • 1 κ.γλ. δεντρολίβανο ξερό ή 1 κλωναράκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη, μοιρασμένο
    • 1 κ.σ. γάλα
    • 1 κ.σ. βούτυρο
    • 1 αυγό
    • 3/4 φλ. φρυγανιά
    • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και τις πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν 15′ μέχρι να μαλακώσουν.

2. Τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ, μαζί με το κατσικίσιο τυρί, το βούτυρο, το γάλα, 1/2 φλ. παρμεζάνα, 1/2 κ.γλ. δεντρολίβανο και αρκετό αλάτι- πιπέρι. Τα λιώνουμε όλα μαζί.

3. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει, για 20-30′.

4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 185oC και στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το αυγό και σε ένα δεύτερο ανακατεύουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα, το δεντρολίβανο, τη φρυγανιά και αλάτι-πιπέρι.

5. Πλάθουμε μικρά μπουρεκάκια από το μείγμα, τα βουτάμε στο αυγό και μετά στη φρυγανιά.

6. Αραδιάζουμε τα μπουρεκάκια στο ταψί, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε 15′ στον αέρα.

7. Τα ψήνουμε 5′ ακόμα στο γκριλ να ροδίσουν και είναι έτοιμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *