Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Μηλοπιτάκια φθινοπωρινά

  Γλυκά, Τάρτες / Πιτάκια

Το φθινόπωρο ήρθε και τι καλύτερο από μια συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια με κανέλα για τον καφέ μας!

Διαβάστε τη συνταγή Μηλοπιτάκια φθινοπωρινά:

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Αναμονή: 30 λεπτά

Ψήσιμο- μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά για 10 μηλοπιτάκια:

Για τη ζύμη:

  • 2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 φλ. βούτυρο ανάλατο, κρύο από το ψυγείο
  • 4-6 κ.σ. νερό παγωμένο

Για τη γέμιση:

  • 2 μέτρια μήλα για τάρτα, όπως τα Pink Lady ή τα Granny Smith
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γλ. κανέλα

Για το γέμισμα:

  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1-2 κ.γλ. κανέλα

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τη ζύμη:

1. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μας για να σπάσει σε κομματάκια.

2. Ρίχνουμε 1 κ.σ. νερό τη φορά και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθεί η ζύμη (δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, ίσα να ενωθεί).

3. Δίνουμε στη ζύμη σχήμα δίσκου, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει, τουλάχιστον για 30′.

Φτιάχνουμε τη γέμιση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC και στρώνουμε στο ταψί μας χαρτί ψησίματος.

2. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο. Ανακατεύουμε για 3-4′, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και μαγειρεύουμε ακόμη 3-4′.

3. Αποσύρουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Γεμίζουμε τα μηλοπιτάκια:

1. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε λεπτό φύλλο περίπου 1/2 εκ.

2. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τετράγωνα από τη ζύμη με πλευρά 10 εκ. και τα μεταφέρουμε στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει. Ξαναζυμώνουμε τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν κάθε φορά και ανοίγουμε πάλι σε φύλλο μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

3. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι ζύμης 1 1/2 κ.γλ. γέμιση και κλείνουμε τις γωνίες προς το κέντρο, τσιμπώντας τες να κολλήσουν.

4. Αλείφουμε τα μηλοπιτάκια με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με 1/4 κ/γλ. από το μείγμα ζάχαρης-κανέλας (δεν θα το χρησιμοποιήσουμε όλο).

5. Τα ψήνουμε για περίπου 15-20′, μέχρι να χρυσίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά πριν τα σερβίρουμε!

Tip για τη συνταγή Μηλοπιτάκια φθινοπωρινά:

Αν θέλουμε προσθέτουμε μαζί με τα μήλα στο τηγάνι σταφίδες μουλιασμένες 10′ σε κονιάκ, για περισσότερο άρωμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *