Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Μανιτάρια portobello γεμιστά με τυρί κρέμα και κοτόπουλο

  Ζεστά ορεκτικά, Κοτόπουλο, Κρέας, Ορεκτικά

Πρωτότυπη συνταγή για μανιτάρια portobello με κρεμώδη γέμιση και κοτόπουλο!

Διαβάστε τη συνταγή Μανιτάρια portobello γεμιστά με τυρί κρέμα και κοτόπουλο:

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα-ψήσιμο: 30 λεπτά

Υλικά για 2 άτομα:

  • 1 1/2 κ.σ. βούτυρο
  • 120 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/3 φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
  • 2 μεγάλα μανιτάρια portobello
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. κοτόπουλο βραστό ή ψητό θρυμματισμένο
  • 1/4 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το λευκό κρασί και το μπούκοβο.

2. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει. Αποσύρουμε και κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.

3. Αφαιρούμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.

4. Σε άλλο τηγάνι λιώνουμε 1/2 κ.σ. βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5′. Προσθέτουμε και το σκόρδο και το σωτάρουμε περίπου 1′ να σκορπίσει το άρωμά του.

5. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 5′.

6. Τέλος ρίχνουμε τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε.

7. Γεμίζουμε τα μανιτάρια portobello με τη γέμιση και μοιράζουμε την τριμμένη φρυγανιά από πάνω.

8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 oC για 10-15′ μέχρι να ροδίσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *