Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Θαλασσινά

Θαλασσινά σοτέ με λαχανικά και κρέμα γάλακτος

Γαρίδες, Θαλασσινά

Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο πιάτο για τους λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων! Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για τα θαλασσινά με λαχανικά και κρέμα γάλακτος: (περισσότερα…)

Τηγανητές ροδέλες θραψάλου με σπανακόρυζο (Μπαρμπαρίγου)

Θαλασσινά, Θράψαλα

Πεντανόστιμες τηγανιτές ροδέλες θραψάλου με σπανακόρυζο. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για τις τηγανητές ροδέλες θραψάλου με σπανακόρυζο:

Υλικά συνταγής:

  • 700 γρ θράψαλα σε ροδέλες
  • 300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 600 γρ. σπανάκι (πλυμένο και στραγγισμένο)
  • 180 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μισές ροδέλες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • λίγο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 20 γρ.(ή 2 κουτ. σούπας γεμάτες) χυμός λεμόνι
  • νερό
  • Εκτέλεση

    Προετοιμασία:

    Βγάζουμε τα θράψαλα από τη συσκευασία και τα βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.

    Τα θράψαλα έχουν αποψυχθεί πλήρως μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

    Εκτέλεση:

    1. Ξεπλένουμε τα θράψαλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος. Τα στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε στην άκρη να τραβήξουν το αλάτι.

    2. Ετοιμάζουμε το σπανακόρυζο: Σε νερό που βράζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι. Βράζουμε βάσει του χρόνου που ορίζει ο παρασκευαστής, μειώνοντάς τον κατά 2 ακριβώς λεπτά, και σουρώνουμε.

    3. Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε για 2’ περίπου και προσθέτουμε το νερό και το ρύζι. Μόλις πιει τα υγρά του, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι.

    4. Ετοιμάζουμε τα θράψαλα: σε μπόλικο αλεύρι πανάρουμε τα θράψαλα ένα-ένα και τα κοσκινίζουμε, προκειμένου να φύγει το περιττό αλεύρι. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.

    5. Σερβίρουμε τα τηγανητά θράψαλα ζεστά με το σπανακόρυζο.

    Φανταστικοί καβουροκεφτέδες (Μπαρμπαρίγου)

    Θαλασσινά, Καβούρι

    Από τους πιο νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες που θα σας ζητάνε ξανά και ξανά. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τους καβουροκεφτέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

    Διαβάστε τη συνταγή για τους καβουροκεφτέδες: (περισσότερα…)

    Λινγκουίνι με μεθυσμένα θαλασσινά και σάλτσα πέστο

    Γαρίδες, Ζυμαρικά, Θαλασσινά, Καλαμαράκια, Λινγκουίνι

    Πεντανόστιμη συνταγή ζυμαρικών λινγκουίνι με μεθυσμένα θαλασσινά και σάλτσα πέστο. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμαρίγου.

    Διαβάστε τη συνταγή για τα λιγκουίνι με τα μεθυσμένα θαλασσινά και τη σάλτσα πέστο: (περισσότερα…)

    Καλοκαιρινή θαλασσινή μακαρονάδα σε 12 λεπτά (Μπαρμπαρίγου)

    Αχιβάδες, Γαρίδες, Ζυμαρικά, Θαλασσινά, Καλαμαράκια, Μύδια, Σπαγγέτι

    Πεντανόστιμη θαλασσινή μακαρονάδα με γαρίδες, καλαμάρια, μύδια και αχιβάδες. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

    Διαβάστε τη συνταγή για τη θαλασσινή μακαρονάδα με γαρίδες, καλαμάρια, μύδια και αχιβάδες: (περισσότερα…)

    Γεμιστά Καλαμάρια

    Θαλασσινά, Καλαμαράκια

    Μια σαρακονιαστή και όχι μόνο συνταγή με πολλή νοστιμιά! Ακολουθήστε πιστά τα βήματα και θα μας θυμηθείτε! Συνοδεύει τέλεια μεζέδες και λευκά ποτά όπως ούζο, τσίπουρο και άλλα!

    Διαβάστε τη συνταγή για τα γεμιστά καλαμαράκια: (περισσότερα…)