Με τη ζεστασιά του κύμινου, της πάπρικας και τη φρεσκάδα του μαϊντανού, μια σαλάτα που ευωδιάζει «χίλιες και μια νύχτες». Ταιριάζει πάνω σε μπρουσκέτα με ένα λευκό τυρί, όπως μανούρι, τρώγεται σαν σαλάτα με ζεστές αραβικές πιτούλες, αλλά και σαν πουρές συνοδευτικός σε κοτόπουλο ή ψάρι.
Διαβάστε τη συνταγή για την αιγυπτιακή μελιτζανοσαλάτα:
Μερίδες : 4
Χρόνος προετοιμασίας : 10m
Χρόνος ψησίματος : 20m
Έτοιμο σε : 30m
Υλικά συνταγής:
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Σε ένα πλατύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τις μελιτζάνες, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και το αλάτι και σοτάρετε μέχρι οι μελιτζάνες να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Προσθέτετε το ντοματάκι και τη ζάχαρη και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Μόλις κατεβάσετε τη μελιτζανοσαλάτα από τη φωτιά προσθέτετε το πιπέρι και το μαϊντανό. Τρώγεται κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφήστε μια απάντηση