Θρεπτική η μελιτζάνα, παραμένει πεντανόστιμη όπως και να τη μαγειρέψουμε. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τη συνταγή για τις μελιτζάνες και ρύζι με δυόσμο και γιαούρτι:
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά
Υλικά συνταγής:
2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 6 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη 2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι (πλυμένο με νερό σε σουρωτήρι) 4 φλιτζάνια νερό (ή ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών) 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένος αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση:
1. Αφού πλύνουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε σε καρέ και τις αφήνουμε σε αλατόνερο για 10΄ (θα ρουφήξουν λιγότερο λάδι).
2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες για 2΄-3΄ μόνο. Στύβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 3΄, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10΄.
3. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 15΄.
4. Ρίχνουμε και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και καπάκι για να κρατηθεί το ρύζι σπυρωτό και να μη λασπώσει. Αφήνουμε για 5΄. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
Αφήστε μια απάντηση