Εμπνευσμένη από τη γαλλική κουζίνα, μια πληθωρική συνταγή με πατάτες και μπέικον σκέτος πειρασμός!
Διαβάστε τη συνταγή Πατάτες ογκρατέν: (περισσότερα…)
Εμπνευσμένη από τη γαλλική κουζίνα, μια πληθωρική συνταγή με πατάτες και μπέικον σκέτος πειρασμός!
Διαβάστε τη συνταγή Πατάτες ογκρατέν: (περισσότερα…)
Τα πιο αφράτα μαμαδίστικα γεμιστά μπιφτέκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τη συνταγή για τα μπιφτέκια γεμιστά σοτέ με λεμονάτη σάλτσα και χωριάτικο πουρέ: (περισσότερα…)
Μια συνταγή που η γεύση της σε ταξιδεύει κατευθείαν στο χωριό, εκεί που οι γεύσεις είναι αγνές και πλούσιες σε νοστιμιά και σε παραπέμπει σε μαμαδίστικο καλομαγειρεμένο φαγητό. Οι λάτρεις του είδους φτιάξτε την οπωσδήποτε. Όταν δοκιμάσετε θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Απλά μαγεία στον ουρανίσκο.
Διαβάστε τη συνταγή για την κοτόπιτα χωριάτικη με κασέρι: (περισσότερα…)
Λίγες αποσκευές, αλλά πολλές συνταγές για τους πρόσφυγες της Μικρασίας. Στην Ιωνία, το τραπέζι συχνά περιελάμβανε κρέας προβάτου ή αρνιού. Το φθινόπωρο οι νοικοκυρές προετοιμάζονταν για το χειμώνα, φτιάχνοντας παστουρμά, σουτζούκι, παστό κρέας και καβουρμά. Όταν δε, τα εδέσματα αυτά συνδυάζονταν με την αφράτη ζύμη του πεϊνιρλί, το αποτέλεσμα ήταν ονειρεμένο!
Διαβάστε τη συνταγή για το πολίτικο πεϊνιρλί: (περισσότερα…)
Ένα παστίτσιο με συνοπτικές διαδικασίες που ‘’μυρίζουν” απάτη αλλά με πολύ νόστιμο γευστικό αποτέλεσμα! Αγνά, απλά υλικά, καλή διάθεση, λίγος χρόνος και το παστίτσιο της απάτης είναι έτοιμο.
Διαβάστε τη συνταγή για το παστίτσιο του απατεώνα: (περισσότερα…)
Νόστιμη ζαμπονοκασερόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.
Διαβάστε τη συνταγή για την ζαμπονοκασερόπιτα: (περισσότερα…)
Πεντανόστιμα ανάμεικτα λαχανικά στο φούρνο με τυρί. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.
Διαβάστε τη συνταγή για τα ανάμεικτα λαχανικά στο φούρνο με τυρί: (περισσότερα…)
Ψάχνετε για μία χορταστική πίτα με μία ιδιαίτερη γέμιση; Μια νόστιμη και χορταστική πίτα με Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, ζαμπόν και τυριά. Θα τη σερβίρετε ζεστή και θα την απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.
Διαβάστε τη συνταγή για την πατατόπιτα με ζαμπόν και τυρί: (περισσότερα…)
Υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο! Θα το σερβίρουμε με ζεστό ψωμί ή μια τηγανιά πατάτες. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.
Διαβάστε τη συνταγή για την ομελέτα με βλήτα και φέτα:
Μερίδες 4-5
Προετοιμασία 30΄
Ψήσιμο 40΄
Υλικά συνταγής:
1 κιλό βλήτα (κρατάμε μόνο τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια) 10 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 200 ml γάλα φρέσκο 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ 100 γρ. ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, κοπανισμένος 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 200 – 250 γρ. κασέρι, τριμμένο 100 ml ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα βλίτα για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, χωρίς όμως να παραβράσουν. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα βλίτα για περίπου 1 – 2 λεπτά, ίσα να λαδωθούν. Αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
2. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το κορν φλάουρ, μέχρι να ανακατευτούν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα βλίτα με το λάδι τους, τη λιαστή ντομάτα, το δυόσμο (αν βάλουμε), τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
3. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω σκορπίζουμε το κασέρι. Ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να ψηθεί και από κάτω (ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα). Τη σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και τηγανητές πατάτες.
5. Στο ποτήρι Ανοίξτε γρήγορα-γρήγορα μια παγωμένη μπίρα lager ή μια δροσερή ρετσίνα.
Gastronomos.gr
Διαβάστε τη συνταγή για την σπιτική χορτόπιτα.
Πεντανόστιμη πικάντικη κασερόπιτα με καλαμπόκι και λουκάνικο. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τη συνταγή για την κασερόπιτα: (περισσότερα…)