Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πατάτες ογκρατέν

  Ζεστά ορεκτικά, Ορεκτικά

Εμπνευσμένη από τη γαλλική κουζίνα, μια πληθωρική συνταγή με πατάτες και μπέικον σκέτος πειρασμός!

Διαβάστε τη συνταγή Πατάτες ογκρατέν:

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο: 25-30 λεπτά

Υλικά για ένα πυρέξ:

  • 500-600 γρ. πατάτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μπέικον σε κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 150 γρ. κασέρι ή λογάδι τριμμένο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.

2. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό 10-15′ μέχρι να μαλακώσουν (τις δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι: πρέπει να τις τρυπά με ευκολία).

3. Σουρώνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά (δεν τις πλένουμε με κρύο νερό!).

4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια.

5. Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπέικον και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει τραγανό. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις πατάτες και σωτάρουμε 1′ ακόμα. Νοστιμίζουμε με αλάτι-πιπέρι.

6. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το μείγμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα το κασέρι σε όλη την επιφάνεια και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.

7. Ψήνουμε για 25-30′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Καλή όρεξη!

Tip για τη συνταγή Πατάτες ογκρατέν:

Σερβίρουμε με μια απλή πράσινη σαλάτα κι έχουμε ένα πλήρες γεύμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *