Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Μαρμελάδα κουμ κουατ

  Γλυκά, Μαρμελάδα

Αν έχετε κουμ κουατ και δεν ξέρετε πώς να τα χρησιμοποιήσετε δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για μαρμελάδα. Παρότι λίγο χρονοβόρα αξίζει τον κόπο καθώς είναι σούπερ υγιεινή και πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α, C, E!

Διαβάστε τη συνταγή Μαρμελάδα κουμ κουατ:

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Αναμονή: 4-5 ώρες

Μαγείρεμα: 1 ώρα

Υλικά:

  • 1 φλ. κουμ κουατ χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα
  • 1 πορτοκάλι καθαρισμένο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμόνι
  • ελάχιστο φρέσκο τζίντζερ (1/2 κ.γλ. χυμός) προαιρετικά

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κουμ κουατ από τα κουκούτσια αφού τα κόψουμε στη μέση. Μετά τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

2. Καθαρίζουμε ένα πορτοκάλι, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το ψιλοκόβουμε. Το βάζουμε μαζί με τα κουμ κουατ σε ένα μπολ.

3. Προσθέτουμε στο μπολ τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε 4-5 ώρες ή καλύτερα ένα βράδυ.

4. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το ανακατεύουμε για 10-15′ σε χαμηλή φωτιά.

5. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει για 5′ σε δυνατή φωτιά.

6. Χαμηλώνουμε και πάλι τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 20-25′ μέχρι η μαρμελάδα να αρχίσει να αποκτά υφή σαν ζελέ και να δένει.

7. Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και το τζίντζερ και ανακατεύουμε για 5′ ακόμη. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

8. Γεμίζουμε βάζα με τη μαρμελάδα και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα κλείσουμε. Αποθηκεύσουμε στο ψυγείο.

Tip για τη συνταγή Μαρμελάδα κουμ κουατ:

Αν θέλουμε να διατηρηθεί για περισσότερο καιρό η μαρμελάδα αποστειρώνουμε τα βάζα πριν τα γεμίσουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *