Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Χωριάτικη τάρτα με ντομάτα, μοτσαρέλα και τραγανή βάση από καλαμπόκι

  Ζεστά ορεκτικά, Ορεκτικά, Πίτες / Τάρτες / Πίτσα / Σουφλέ, Τάρτες

Μια πρωτότυπη συνταγή για τάρταπίτα, με το καλαμπόκι να θυμίζει γεύση από χωριό! Γι’ αυτή τη χωριάτικη τάρτα δε χρειάζεται να ανοίξετε φύλλο. Δοκιμάστε την!

Διαβάστε τη συνταγή Χωριάτικη τάρτα με ντομάτα, μοτσαρέλα και τραγανή βάση από καλαμπόκι:

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο: 25 λεπτά

Υλικά για 3-4 άτομα:

Για τη ζύμη:

  • 1 1/2 φλ.(200 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. κίτρινο αλεύρι καλαμποκιού
  • 125 γρ. βούτυρο ανάλατο από το το ψυγείο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/4 φλ. + 2κ.σ. παγωμένο νερό

Για τη γέμιση:

  • 2 μεγάλες ώριμες τομάτες
  • 2 φλ.(225 γρ.) μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1 φλ. ρικότα ή άλλο μαλακό τυρί πχ.φέτα ή ανθότυρο
  • 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ.(60 γρ.) παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι-ψρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Φτιάχνουμε τη ζύμη: Σε μεγάλο μπολ ή στο πολυμίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι. Προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε τρίμματα ζύμης.

2. Σταδιακά προσθέτουμε το κρύο νερό μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη (δε χρειάζεται πολύ ζύμωμα). Πλάθουμε ένα δίσκο, τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 30′.

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 185-190oC. Φτιάχνουμε τη γέμιση: Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και τις αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα υγρά τους.

4. Σε μπολ ανακατεύουμε τη μοτσαρέλα, τη ρικότα, το βασιλικό και αλάτι-πιπέρι.

5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και τη μεταφέρουμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.

6. Απλώνουμε το μείγμα μοτσαρέλας πάνω στη ζύμη αφήνοντας ένα περιθώριο 4-5 εκ. από την άκρη, μοιράζουμε τις φέτες ντομάτας και τελευταία την τριμμένη παρμεζάνα.

7. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα, καλύπτοντας εν μέρει τη γέμιση. Ψήνουμε για 25′ στη μεσαία σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει 5′ και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *